Potencijal i razvoj

vida reklama

Velika šansa Srbije je turizam na vodi

Ministarstvo finansija i privrede u saradnji sa Svetskom turističkom organizacijom Ujedinjenih nacija (UNWTO) i Dunavskim centrom za kompetenciju (DČ) u nedelju 26. i ponedeljak 27. maja organizuju konferenciju "Održivi turizam na destinacijama kopnenih voda".

srbija-turizam-na-vodi

Na konferenciji će učestvovati oko 130 visokih zvaničnika iz oblasti turizma iz raznih delova sveta, saopštili su organizatori.

Biće to prilika za nadležne i stručnjake da se upoznaju sa primerima najbolje prakse i kreiranja partnerstva u oblasti razvoja turizma na kopnenim vodama, ali i šansa da Srbija, kao domaćin, predstavi svoje bogate potencijale i postignute rezultate u razvoju turističke ponude u ovoj oblasti.

Pored radnog dela konferencije, učesnici će imati priliku da kroz plovidbu Dunavom posete i neke od najznačajnijih turističkih lokaliteta u Srbiji - Lepenski Vir, Viminacijum, Tabula Trajana, Ðerdapsku klisuru i druge.

Državni sekretar u Ministarstvu finansija zadužen za turizam, Goran Petković, rekao je nedavno za Tanjug da je za učešće na ovom skupu prijavljeno 30 delegacija, koje će predvoditi 13 ministara kao i najviši državni zvaničnici u oblasti turizma iz celog sveta.

Na beogradskom skupu, kako je najavljeno, biće utvrđen predlog za izbor generalnog sekretara Svetske turističke organizacije za naredni mandatni period od četiri godine.

"Kada je reč o turizmu, Beograd će narednih nekoliko dana biti najvažniji grad na svetu", zaključio je Petković.

Izvor : Tanjug

Foto : wikipedia.org ,Petar Milošević

 

travel market

garmin

 

rinus-logo

gros inox

 

rinus-logo

 

narval logo teget