Prirodni mamci

vida reklama

Crvi


Mesni crvi: Za belu ribu gotovo su bez premca. Znaju to najbolje ribolovci takmicari. Najzilaviji su i najbolje se se drze oni iz srca toplokrvnih zivotinja, a najmeksi iz ribe.

 • Crvi iz voska (voskov moljac): Malo poznat medu domacim ribolovcima. Ribe ga rado uzimaju. Velicinom i bojom podseca na larvu vodenog moljca, ali je zilaviji i veoma brz. U frizideru se moze odrzati ziv i po nekoliko meseci. Ne zamrzavaju ga.

 • Barski crv, goljez, golja: Oblikom podseca na crva potkornjaka , samo nesto tanji. Dug je oko 3-4cm. Ispod glave ima bradavicu sa rupicom u koju treba pazljivo udicu i kanalicem pod kozom provuci do trbusnog dela. Ako vrhom udice zadete dublje u telo iscurice iz crva tecnost i ostace samo koza (neupotrebljiva kao mamac). Gotovo da nema ribe koja nece uzeti ovog crva, pogotovo mrena.

 • Crv potkornjak: Ima ga u gotovo svakom starom itrulom panju, cak i u sasusenom drvetu i potkresanim granama. Potkornjake rado uzimaju sve ribe, pogotovo mrena i klen. Najefikasniji je s proleca bez obzira dali je voda mutna ili ne.

 • Crv iz brasna: Larva je bube (leptira) koju srecemo jula i avgusta uvece i nocu da u jatima obilaze oko elektricnih svetiljki. Jaja ostavljaju u mlinovima, vodenicama i skladistima brasna odakle se izlegu crvi mrkozute boje dugi oko 2,5cm. sa nozicama na grudima. Uzimaju ga sve mirne ribe. Na udicu ga stavljate sa glave pazljivo da ne ostetite kozu.

 • travel market

  garmin

   

  rinus-logo

  gros inox

   

  rinus-logo

   

  narval logo teget