Tereni

vida reklama

Aradac - raj na Tisi!

Do ovog odličnog mesta, prvenstveno za pecanje štuke, dolazi se autoputem Novi Sad – Zrenjanin.

Iz smera Novog Sada odmah posle mosta na Tisi skrene se desno, zatim pravo do rampe i početka zemljanog puta. Od ovog zemljanog puta pa do Zabrana, kako se ovaj rukavac Tise popularno zove, ima otprilike 1.5 – 2km. Vodite računa o vremenskim prilikama, što kao pravi ribolovac sigurno i činite, jer u slučaju padavina, besni čuvar koji pazi na stanje nasipa, zabravljuje rampe i dalje možete samo peške. Ovo pešačenje i nije naporno ukoliko varaličarite, pa nosite samo jedan štap, ali ukoliko ste "plovkaroš" i nosite gomilu stvari, moraćete malo da se pomučite da biste došli do ovog pecaroškog raja na Tisi.
Iako je rukavac mali na njemu se nalazi veliki broj mesta za pecanje metodom čekanja. Kada je reč o varaličarenju – mesta ima na pretek. Potopljenih panjeva, kao i oborenih stabala ima na svakom koraku, a znamo da štuka uprvo na ovakvim skrovištima vreba svoj plen.
Po rečima varaličara, koji na ovo mesto dolazi svake zime, metoda pecanja veštačkim mamcima(varalicama) je daleko uspešnija nego čekanje štuke na plovak sisteme.Za hladne zimske dane toplo vam preporučujemo ovo mesto. Ambijent je predivan i sigurno ćete uživati. Bistro
Neretko se dešava da preko dana "dodje" i 10-ak štuka. Kako kaže ovaj iskusni pecaroš iz Sremske Kamenice, (kojem se ovo prilikom zahvaljujemo na korisnim savetima) ove godine je najbolji izbor zlatni leptir sa crvenim detaljima. Ukoliko to ne ide probajte zelenim silikoncima manjih dimenzija pa tek onda voblerima. Gledajte da se udica na varalici nalazi što bliže repu, jer štuka baš tu napada. Takođe obratite pažnju na to da varalica ima crveni detalj na svom repu – ukoliko nema fabrički, nije na odmet imati malo crvene vunice koju ćete iskoristiti za kačenje na trokraku udicu.

travel market

garmin

 

rinus-logo

gros inox

 

rinus-logo

 

narval logo teget