Vesti

vida reklama

Ekološka regata na rekama

Manifestacija "Regata REKA - rečni ekološki karavan" biće održana od 28. jula do 5. avgusta u organizaciji 19 opština i gradova, na rekama Dunavu, Tisi, Tamišu, Begeju i kanalu DTD, najavila je Turistička organizacija Stare Pazove.

regata-reka-2013

Događaj je zamišljen tako da se organizuje dobra zabava na vodi i pored nje, a i da se skrene pažnja na ekološki značaj svih vodotokova u čitavoj Srbiji, predstavljanje ekoloških projekata, seminara o zaštiti ekologije i životne sredine, okupljanju ekoloških pokreta u sklopu regate i čišćenju vodenih površina i obala.

Na regati će učestvovati plovila na motorni pogon, veslači sa kajacima i kanuima. Očekuje se učešće više od stotinu plovila, odnosno između 300 i 400 članova posada.

Generalni pokrovitelji regate su Opština Stara Pazova i Ministarstvo finansija i privrede. Organizator je Turistička organizacija opštine Stara Pazova, a suorganizatori opštine i gradovi - Zemun, Beograd, Pančevo, Grocka, Smederevo, Kovin, Veliko Gradište, Bela Crkva, Vršac, Plandište, Alibunar, Sečanj, Žitište, Novi Bečej, Žabalj, Zrenjanin, Titel i Inđija.

Izvor : b92.net

 

travel market

garmin

 

rinus-logo

gros inox

 

rinus-logo

 

narval logo teget