Predstavljamo !

vida reklama

"Fun Yak" čamci na sajmu u Nišu.

Na sajmu u Nišu smo posetili štand kompanije Ledlux.doo iz Niša koja je ekskluzivni uvoznik ovih čamaca za teritoriju Crne Gore, Makedonije i Srbije.

Inače ceo trenutni lager u Srbiji je u kompaniji Vip Virtikom kod koje se mogu poručiti svi modeli.Ovi čamci su napravljeni od  HD POLIETILENA i odlikuju se veoma dobrim karakteristikama.

PREDNOSTI HD POLIETILENA KAO MATERIJALA U IZRADI ČAMACA:
Od ovog materijala prave se štitnici za vojsku i policiju, cevi za gasovode visokog pritiska....Polietilen je svima poznat materijal koji svakodnevno srećemo u obliku onih najjačih (šuškavih) kesa i PET ambalaže. Polietilen sa UV stabilizatorom traje 1.000 godina i ne može ga uništiti ni sunce, ni bakterije, ni kiselina, ni razredjivač, ni benzin ni Koka-kola. Ali zato se 100% reciklira jer je materijal večan.

Prednost HD polietilena je i laka popravka u slučaju probijanja nekim jakim oštrim metalnim predmetom
(set za visestruku reparaciju kosta 10 evra i sve što je potrebno od alata je obična manja lemilica i eventualno fen).
Nema nikakvih zahteva u pogledu održavanja. Kamenite plaže i stenje nisu apsolutno nikakav problem za ove čamce.
Sve uz veoma nisku cenu i malu težinu što omogućuje lak transport bez prikolice jer se mogu transportovati na gepeku bilo kog automobila. Primera radi, čamac Helix, sa duplim dnom i V oblikom trupa težak je samo 35 kg i košta samo 599 eura (sa sajamskim popustom ), pri čemu ima nosivost od 225kg i na njega se može montirati motor do 4KS.Svi manji čamci imaju svoje točkiće, tako da ih jedan čovek može sam odvesti od automobila do plaže.A mogu prezimiti i napolju, jer im ni mraz ne smeta.

Danas smo od jednog kupca, koji nije hteo da slusa o HDPE jer je rekao da sve zna,čuli da se radioaktivni otpad pakuje u HD polyethilen burad i cisterne zbog trajnosti i otpornosti materijala!
Na Sajmu nautike u Beogradu, gde su izlagali samo manje čamce,čuli smo od čoveka da je kupio u Francuskoj FY450 i rekao da ga je tamo platio 800 eura skuplje nego što je cena sa PDV-om ovde.Uzeo je samo jedan set za reparaciju u boji svog čamca, iako još nije imao nikakvih oštećenja, za svaki slučaj,jer košta samo 10 eura.

L.Đ

travel market

garmin

 

rinus-logo

gros inox

 

rinus-logo

 

narval logo teget