Reke

vida reklama

Nišava


reka-nisavaNišava je najduža i najveća pritoka Južne Morave. Izvire u Bugarskoj. Deo koji prolazi kroz Srbiju dugačak je 151 kilometar.

Tara


reka-taraU sastavu NP Durmitor, impresionira kako lepotom i pokretom svojih voda, tako i dubinom i pejzažem kanjona, čineci ga jednim od najlepsih u svetu.

O REKAMA U SRBIJI


Od tromih ravničarskih do brzih smaragdno zelenih planinskih reka, od malenih potoka do Dunava koji je kod Golupca širok kao more…Srbija je bogata rekama. Na njima su zastupljeni svi sportovi na vodi: skokovi u vodu, jedrenje, kajakaštvo, veslanje, skijanje na vodi, džamping…Na zelenoj Drini, Uvcu, Limu, Ibru može se uživati i u raftingu. Na pojedinim rekama održavaju se regate, a na Dunavu i one od međunarodnog značaja. Dunav je plovan čitavim tokom kroz Srbiju i na tom putu su vidljivi tragovi mnogih civilizacija pa je plovidba Dunavom pravo putovanje kroz vreme. Na pojedinim srpskim rekama mogu se doživeti potpuno neobična zadovoljstva kao što su posmatranje beloglavih supova na Uvcu, ispiranje zlata na Peku ili prosto uživanje u nezagađenosti Gradca, najčistijoj reci jugoistočne Evrope.

Reka Jerma


reka-jerma-srbija

Na krajnjem jugoistoku Srbije, u zoni Vlaških planina, nalazi se najlepši i najzivopisniji kanjon u Republici Srbiji - kanjon reke Jerme.

Sava

 


Reka Sava je 940 km duga reka u jugoistočnoj Evropi. Nastaje spajanjem reka Sava Dolinka (koja izvire na Kranjskoj gori i spušta se Karavankama i Julijskim alpima na jugoistok) i Sava Bohinjka (izvire južno od Triglava) kod Radovljice i teče na jugoistok pored Kranja, kroz Zagreb glavni grad Hrvatske. Velikim delom je pogranična reka izmedju Hrvatske i Bosne i Hercegovine. U Dunav se uliva u Beogradu, glavnom gradu Srbije.

Tamiš

 


Tamiš (; Madj.: Temes; Nem.: Temesch) je reka koja izvire u severnim delovima rumunskih Karpata u delu koji se zove Cernei Planine (Cernei Mountains). Prolazi kroz ceo Banat a ušće mu je kod
Pančeva gde se uliva u Dunav.

travel market

garmin

 

rinus-logo

gros inox

 

rinus-logo

 

narval logo teget