Feeder

vida reklama

Jezero Antal - Šarandžije VS Fideraši

Prošle nedelje po pozivu svojih prijatelja iz Mađarske učestvovao sam na kombinovanom takmičenju, šarandžije kontra federaši.

Mesto takmičenja je ribolovačko jezero Antal koje se nalazi između Čongrada i Senteša pored same reke Tise. Jezero je širine 70-80 metara i površine 5 hektara i bogato je svim vrstama riba ( šaran, amur, bela riba, karaš i grabljivicama).Peca se samo sa jedne strane i ima 25 izgrađenih molova.
Od pribora sam poneo 2 štapa Maver Thor tb. 100 gr dužine 3,6m i Spro pelet feder 4,2m i tb. 140gr. Mašinice Nevis Big Match 5000 sa najlonom Tubertini Afonndante 0,22 .

feeder-cup-antal-s1 feeder-cup-antal-s2

Za hranu sam prethodno veče umešao Senzasovu hranu za velikog šarana sa dodatkom peleta sa ukusom jagode a u vodu dodao Top Sikret aromu za velikog šarana. Pošto je hrana dosta lepljiva pre takmičenja sam dodao zemlju da bi se što lakše rastvorila u vodi i ispala iz hranilice.
Naravno u hranu su pre takmičenja dodati beli crvi prethodno preliveni vrelom vodom, seckane gliste i kukuruz šećerac.
Na takmičenju je učestvovalo 23 takmičara i svi smo pecali u jednom sektoru sa po dva štapa po izboru feder ili parabolik.Na drugoj obali naspram mene u vodi je bilo drvo i na početku hranjenja ubacio sam oko 15 hranilica hrane na to mesto. Drugi štap sam zabacio bliže mojoj obali da ne bi smetali jedan drugom prilikom zamaranja. Za mamac sam koristio razne pelete,kukuruz, bele crve i glistu u raznim kombinacijama.

feeder-cup-antal-s8 feeder-cup-antal-s6

Zbog informacijama o veličini ribe koja se može uloviti stavio sam predvez Spiderwire debljine 0,06 i udicu Drennan Barbles Carp Feder veličine 8. Posle sat vremena pecanja i svih kombinacija mamaca ulovio sam samo jednog patuljastog somića za koga je domaćin rekao da ga nema uopšte u vodi. Pošto mi je ćerka koja je bila samnom i koja je obilazila ostale takmičare rekla da se lovi tu i tamo samo neka devirika i karaš zamenio sam udicu na veličinu 12 i predvez 0,04. Za mamac sam stavio kombinaciju glista + 3-4 bela crva.
Počeo sam da dobijam ribu na ovu kombinaciju kako sa druge obale tako i bližeg mesta hranjenja.Uhvatio sam 3 šarana ( dva su mi se otkačila pre meredova) i par komada deverike i karaša.Ukupna težina kod merenja je bila 8.700 grama. Kod proglašenja rezultata ispostavilo se da je to dosta za treće mesto. Prvoplasirani je imao 11.020 gr. Da mi se ona dva šarana nisu otkačila ( bili su težine oko 1,5 kg po komadu) ali za pecanje je pored znanja i pribora potrebna i sreća.
U takmičenju između šarandžija i federaša pobedili su ubedljivo federaši pošto veći primerci šarana nisu bili pri apetitu osim jednog od 6,5 kg koji je doneo jednom takmičaru nagradu za najveću uhvaćenu ribu.
Sve u svemu proveli smo jedan divan dan na divnoj vodi, stekli nove prijatelje i iskustva i rastali se sa nadom da ćemo se opet sresti na nekom drugom takmičenju.

Andras Toth

travel market

garmin

 

rinus-logo

gros inox

 

rinus-logo

 

narval logo teget