Sistemi

vida reklama

Feeder sistem za šarana ili krupnu mrenu

Ova montaža je namenjena za ribolov šarana na intenzivno poribljavanim jezerima,kao i lov krupnije bele ribe ili mrene na rekama.

feeder-sistem-saran-s9

Lov soma na kanister

Ovaj sistem se zove sistem na kanister sa pucajućim najlonom, dole na dno ide blok ili 2-3 cigle, gore kanister, od kanistera prema ribi ide tzv. pucajući najlon 0,15 - 0,20 zavisi od kvaliteta i veličine ribe... a do ribe prema štapu naravno osnovni što jači i deblji, po mogućnosti super jaki štap sa multiplikatorom i 250 - 300 m najlona ili strune.

lov_soma_na_kanisterNema nikakvih virbli, samo 2 udice, gornja velika jednokraka a ispod nje tj. tačno ispod ribe ide velika trokraka, sve na osnovnom najlonu ili struni.

Zatim za gornju udicu samo zavežemo tzv. pucajući najlon i spojimo sa kanisterom. Kad brka klepi onda taj najlon pukne i ostane nam mrcina na štapu, bez predveza, bez slabe tačke...

 

Sistem za pecanje soma sa vodenom kuglom

Koristi se deblji osnovni najlon (0.45 do 0.50 mm), klizno olovo prilagodjeno brzini vode ili veličini kedera ukoliko ga koristite kao mamac, nešto tanji predvez dužine 40 do 50 cm na koji je montirana "vodena kugla" ili manji plovak te čelična sajlica sa trokrakom udicom i dve jače vrtilice.

sistem za soma

"Kran"- Površinska montaža za soma na mirnijim vodama

Ovo je relativno novija,ali vrlo efikasna metoda pecanja soma na mirnijim vodama i na površini.Radi se o tome da som napada ribu koja proizvodi velike vibracije pri povrsini vode plivajući donekle slobodno oko uzdignutog dela koji se popularno zove kran.Riba ne može da beži dalje velikom brzinom kao torpedo,već je uvek na jednom potezu ali konstantno vibrira jer misli da je slobodna!Kran je savitljiv i savija se kako riba vuče ali joj neda da pobegne.

kran_montaza_som

Ovaj sistem je dosta popularan u Nemačkoj i tamo se može kupiti gotov sistem koji čak na jednoj strani ima olovo koje pomaže da kran bude uzdignut iznad površine vode.Naravno ovaj sistem možete napraviti i sami pomoću kugle od stiropora,olova,neke stare germine ili plastične cevi kroz koju prolazi najlon.

Pecanje Štuke na pampur-balerinu

Lagano podešavanje dubine,može se pecati na 1 metar i na 10 metara dubine, tako da može ići na električni signalizator trzaja ili možemo staviti zvonce na vrh štapa.

lov_stuke_na_pampur

Sistem se slaže sledećim redom : klizno olovo, gumeni stoper, vrtilica, parče najlona 0,50 oko 70 cm dužine, zatim balerina protiv petljanja i na kraju plovak postavimo na željenu visinu ( tačnije balerinu montirati po želji ispod površine )

Nema petljanja, nema gubitka kedera...čak se može povećati radijus kretanja kedera tako što ćemo postaviti da balerina šeta 50cm gore, dole...ali ne skroz do gore i ne skroz do dole.

Klizeći plovak i trostrana virbla za Štuku

Ovo je klasičan sistem ribolova za štuku. Sa sajlicom dugom 30cm kederovana riba je u mogućnosti da pretraži zapreminu vode od V=113.9 dm3

stuka-sistem-plovak

 

travel market

garmin

 

rinus-logo

gros inox

 

rinus-logo

 

narval logo teget