Ribolovački pribor

vida reklama

Od leske i germine do novog karbonca!

Kako je sve počelo?Slučajno nije sigurno,jer sam rođen na obalama dve reke a šta bi leti radili dok su drugi na morima i letovalištima,nego išli na kupanje i pecanje.

germina-stapovi

Pripreme za prolećni ribolov

Možda će zvučati čudno i zbunjujuće, ali pred prve prolećne izlaske na vodu ipak bi trebalo izvršiti one, bar osnovne pripreme.

Cizme-asov-kabanica-ribolov

Štapovi za ribolov

Pre početka ovog teksta odmah da razjasnimo osnovno pravilo vezano za štapove, NE POSTOJI UNIVERZALNI ŠTAP za lov svih vrsta ribe.

 

stapovi-ribolov

 

U zaista pravoj šumi štapova koji se mogu pronaći u našim prodavnicama riboopreme prava je umetnost izabrati ono što vam je potrebno. Iskusniji ribolovci već znaju koji pribor, za koju ribu, koja marka, koja akcija, ali kada mladji ribolovci udju u radnju njima stvarno treba pomoć. Ovaj tekst je namenjen prvenstveno njima.

Ne bacajte stari najlon u prirodu!

Spravica koju bi trebao da ima svaki ribolovac na vodi, a ne zauzima puno mesta. Može se zakačiti zakačkom na prsluk da bude pri ruci.

mono-master-ribolov

Udice za ribolov

udice-ribolov

Sportsko-rekreativni ribolov je nezamisliv i nemoguć bez udice. Ona je stara koliko i ovaj naš sport samo što se vremenom radilo na njenom poboljšanju, kako u pogledu strukture materijala tako i na njenom izgledu.

Mašinice za ribolov

 

masinica

Mašinice bi mogli podeliti na stacionarne i rotacione.
Rotacione mašinice najčešće koriste mušičari i one su obično automatizovane -namotavaju strunu pritiskom na ručicu jer se opruga "nabila energijom" dok ribolovac maše štapom i strunu izvlači za zabačaj. Na našim prostorima ( i u celoj Evropi) najrasprostranjeniji su stacionarani čekrci, dok se na Američkom kontinentu više koriste multiplikatori.

travel market

garmin

 

rinus-logo

gros inox

 

rinus-logo

 

narval logo teget