Varaličarenje

vida reklama

Večita dilema - varalica u vodi ili u fioci?

Uvek sam se pitao da li mi stvarno trebaju sve varalice koje obavezno ponesem na svaki izlazak?Pre nego što krenem na vodu odgovor je da a kada se vratim sa vode odgovor je ne!

kutija-varalice-ribolov

I obavezno na povratku kažem samom sebi: "Nećeš više sve nositi, dovoljan je prsluk i kutija ili dve..."
Sutra opet na vodu, redosled isti: Pojas sa 3 kutije, prsluk sa 5-6 kutija i torba sa još 4, neka se nađe, u zlu netrebalo, 100-tinak voblera i 100-200 gumica, malo metala, ko zna možda i štuka krene a pošao sam na smuđa.A šta ako kojim slučajem i som bude aktivan a ja nespreman?Ma poneću i još jedan jači štap, neka se nađe, šta fali.

mushoki-varalice-ribolov
Tako ja odlazim na vodu, a kada bih svaku ponetu varku bacio samo 3 puta ne bi kući dolazio 2 dana, taman toliko bi mi trebalo vremena za sve.
Upotrebim jedva 4-5 varalica po izlasku a ostalo vučem na leđima dok me kičma ne zaboli i uvek ono isto ponovim, sledeći put ću kao gospodin, prsluk 1-2 kutije i gotovo..Ali tera me nešto da ne bude tako..Zamislite situaciju da naiđem na kolegu a on mi pokaže novu varalicu?Imam istu takvu, ma imam dve, al 'oćeš - nisam ih poneo!E za svaki slučaj ja onda ponesem.


Jednom prilikom sam izvadio deo arsenala i posle malo bacanja sednem da se odmorim, vidim nedaleko kolegu i pitam na šta lovi, reče na gumicu, uzmem iz torbe kašiku i dobacim mu rekoh probaj možda nešto udari, na 2-3 zabačaja dobije somče 4-5 kg!Eto,da nisam poneo malo metala ne bi moj kolega ulovio ribu, znači ipak treba poneti svega.


A na to sve kada dodam i podosta olovnih glava, stringer (kojeg iskreno retko i koristim) pean, grip klešta, virble, karabinjeri, bar 100 metara rezervne strune i još mnogo,mnogo sitnica možete zamisliti koliki je to teret koji treba vući na sebi po ceo dan.


Divim se kolegama koji izađu sa jednom ili dve kutije ali izgleda da ja bez svojih ne mogu nikako a još ih i dopunjujem stalno.Ne znam kako Vi ali ja sam uvek u dilemi da li sve da nosim ili ne?

I naravno ponesem sve...

Dragan Crepajac

travel market

garmin

 

rinus-logo

gros inox

 

rinus-logo

 

narval logo teget