Feeder

vida reklama

Napadnite fiderom krupne "Lopatare"

Svi smo mi nekada na velikim jezerima pecali deveriku na dubinjaka. Ili klasično, sa paternoster sistemom ili sa dve udice, sa olovom i kasnih '80-ih sa onim prvim spiralnim hranilicama koje se pojaviše na tržištu.

feeder-takmicenje01

Fider hranilice

Kupili smo štap, kupili smo najlon, ostaje nam još da dokupimo onaj neophodni „sitan pribor" i naša avantura sa fiderom može da započne. Dolazimo u radnju i suočeni sa raznom ponudom postajemo zbunjeni i neodlučni! Razne gramaže, oblici, težine, tehnička rešenja... Koju izabrati?

feeder-hranilice

Moj prvi fider

Postoji već jako puno tekstova na ovu temu i nisam siguran da mogu ponovo da otkrijem toplu vodu. Ali, svako malo se pojavi neko ko je tek čuo ili video kod nekoga fider i njegovu efikasnost, poželeo i sam da se oproba u ovoj verovatno najefikasnijoj, najuniverzalnijoj i za mene najlepšoj vrsti ribolova.

Lociranje ribe zimi

Uvek se proleće i jesen u tekstovima o ribolovu pominju kao najuspešniji periodi i kao „špic sezone". Leto se već svrstava u kategoriju manje uspešnog po pitanju količine ulova a posebno po veličini ulovljenih primeraka određene vrste.

ribolov-zimi-odabir-mesta

Koji najlon da stavim na moj fider?

Posle kupljenog štapa i mašinice, ostaje nam da pređemo na konkretnije stvari. Sledeća dilema koja se svakom „gušteru" javlja je izbor najlona za fider.

Izbor adekvatne mašinice

Da pre svega raščistimo jednu vrlo bitnu stvar: „fiderisanje" ili „pecanje na fider" ne definiše ni hranilica, ni tanak najlol, manja udica, razni sistemi ni mašinica. Srž, suština, bit, nazovite kako hoćete, „fiderisanja" je fider štap!

Feeder-masinice-ribolov

travel market

garmin

 

rinus-logo

gros inox

 

rinus-logo

 

narval logo teget