Tehnike

vida reklama

"Bolognese" tehnika

 

Bolonjez tehnika je vrlo slicna tehnici trotinga i waggler tehnici . Ovaj stil ribolova je poreklom iz Italije, te ga mnogi nazivaju i italijanskom tehnikom.

Mušičarenje

Ovaj način ribolova smatra se a i jeste, vrhunska veština, finoća i znanje, gde nema upotrebe snage i sile. Može se slobodno reći da je to da je to zabava ljudi koji na sebi svojstven način vole prirodu i reku.

musicarenje-panorama

 

Dubinski ribolov

dubinski ribolov

Dubinsko pecanje je uz pecanje na plovak najzastupljenija tehnika ribolova kod nas.

"Feeder " tehnika

Feeder_stapoviFeederom nazivamo tehniku sportskog ribolova kod koje je svojstvena upotreba hranilice. Ova tehnika predstavlja integraciju plovkarenja i dubinskog, s tim što ima najbolje osobine i jednog i drugog. Vrhovi kod feeder štapova izradjeni od karbona ili fiberglasa i veoma su osetljivi i uočljivi (ofarbani svetlim upadljivim bojama – belom, žutom, narandžastom ili crvenom) tako da sa te strane daju onu draž koju ima plovak, a od dubinskog snagu i mogućnosti dalekih zabačaja. Ova tehnika je upotrebljiva na svim tipovima vode i njome je podjednako interesantno loviti i sitnu ali i veoma krupnu ribu. Princip na kome funkcioniše feeder je precizno, konstantno i ne previše obilno hranjenje koje se vrši plasiranjem hrane pomoću hranilice. Na taj način jata se koncentrišu na uskom prostoru i riba postaje veoma aktivna.

Pecanje plovkom - Plovkarenje

plovci-ribolov

Pecanje na plovak je kod nas najzastupljeniji način ribolova, o kome bi se mogla napisati knjiga (i napisane su mnoge).

Varaličarenje

Po našem skromnom mišljenju varaličarenje je najlepši i pravi sportski ribolov. O ovoj temi je napisano više knjiga i još uvek ima nedorečenih tema. Mi ćemo ukratko pokušati da vam približimo varaličarenje tako što ćemo opisati načine pecanja grabljivica koje su najzastupljenije kod nas.

 

travel market

garmin

 

rinus-logo

gros inox

 

rinus-logo

 

narval logo teget