Veštački mamci

vida reklama

Kašike

kasika_varalica

Varalice - "Kašike" su upravo istog oblika kao i donji deo kašike pa su po tome i dobile ime. Ipak, ogroman broj razlicitih varijacija je napravljen od kada je nas sreckovic ispustio svoju kašiku u reku.

Vobleri

Vobleri su varalice koje svojim izgledom i kretanjem verno imitiraju živu ribu. Proizvode se prvenstveno od drveta i plastičnih masa, a sastoje se od tela kroz koje je provučena nerdjajuća čelična žica, stabilizatora-pakte, olovnog opterećenja ili kuglica, alkica i jedne do tri trokrake udice.

Varalice - Uopšteno o svim varalicama

Veštačke tvorevine od plastike, drveta, metala. Neke od njih nama ribolovcima liče na prirodnu riblju hranu a neke ne liče ni na šta ali pobudjuju znatiželju riba. Riba krene u 

voblerinapad, i to je to, kontra, borba i riba je u čuvarci a srce lupa kao ludo.

Leptir - varalice

Varalice-leptiri

Leptir varalice privlace ribu bljeskom i vibracijama koje proizvodi rotirajuci leptir.

Spineri - "Spinnerbait" Varalice

Spinerbeit su varalice koje se sastoje iz dva dela. Zica u obliku slova Y ili V razdvaja gornji deo koji je leptir i donji koji je udica sa jigom, dlakom,

spiner_varalica.jpggumenom kicankom ili necim trecim. Spinerbait je odlicna varalica. Moze biti vucena ravnomerno pri razlicitim brzinama, ali isto tako mogu biti vuceni sa stani-kreni akcijom. Dodatni efekat kod ove tehnike je da se pri slobodnom padu leptir i dalje okrece pa riba vrlo cesto napada ovu varalicu dok slobodno rotira ka dnu. Ova tehnika se zove helikopter i veoma je dobra kada se koristi u rupama u travi gde se spinerbait pusta u slobodnom padu do dna. Pri jako brzom namotavanju, spinerbait ide ispod same povrsine, praveci svojim leptirom turbulenciju na povrsini sto veoma privlaci ribu. Ova tehnika koja se zove "bass buzzing" je odlicna za basa oko trave i kamenja.

travel market

garmin

 

rinus-logo

gros inox

 

rinus-logo

 

narval logo teget