Vesti

vida reklama

Ada Ciganlija - Poplavljena biciklistička staza

Visok vodostaj Save zaustavio i vozače dvotočkaša, rolera i šetače na Adi Ciganliji. Kod Kule Nebojše, najniže tačke u gradu, organizovana su svakodnevna dežurstva.

 Porast nivoa reke Save prouzrokovao je i manje probleme na Adi Ciganliji gde je poplavljen deo biciklističke staze zbog visokog vodostaja. Lepo vreme možda kuca na vrata i poziva sugrađane na fizičku aktivnost posle usnule zime, ali će svi oni koji su navikli da voze rolere i bicikle morati da sačekaju da se spusti nivo reke kako bi se posvetili održavanju kondicije i uživanju na svežem vazduhu.
U upravi Ade Ciganlije kažu da izuzev što staze ne mogu da se koriste, ne postoji opasnost za sugrađane i podsećaju da su na snazi redovne mere odbrane od poplava. Ukoliko budu proglašene vanredne mere, Ada Ciganlija postupa po odlukama Gradskog štaba za odbranu od poplava.
U Beogradu se i tokom narednih nekoliko dana očekuje porast vodostaja, do tačke kada se proglašava redovna odbrana od poplave. U "Beograd vodama" kažu da će biti maksimalno oprezni, ali da u gradu ne bi trebalo očekivati veće probleme.
Kod Kule Nebojše, koja je najniža tačka u gradu, organizovana su svakodnevna dežurstva, a najverovatnije će nadležne službe da zatvore podvožnjak, zbog čega u tom preduzeću apeluju na građane da sklone automobile koji su parkirani ispred Kule Nebojše.

Novosti Online

N. N. K.
19. mart 2013.

travel market

garmin

 

rinus-logo

gros inox

 

rinus-logo

 

narval logo teget