Edukacija

vida reklama

Šta je osmoza i kako je prepoznati?

Kada se voda apsorbuje kroz završni premaz na plovilima od fiberglasa i prodre ispod farbe ona se tu zadržava i lista fiberglas što izaziva plikove.

plikovi-osmoza-plovila-s2

Naziv koji se jos koristi za ove plikove na koritu je osmoza.Ovaj fenomen obično počinje da se dešava od pete do desete godine od kada je plovilo proizvedeno, mada se može desiti i ranije. Dešava se kada plovilo provede duge vremenske periode u vodi i češće u slatkoj vodi.
Kada se plikovi pojave nije uvek vreme za paniku. Ukoliko imate dobru antialgin farbu na koritu i vidite samo nekoliko plikova ali bez pukotina u završnom premazu(Gelcoat) ne trebate se brinuti. Međutim ukoliko se broj i veličina plikova povećava i počnete da nalazite pukotine u samom Gelcoat-u, vreme je da se preduzme nešto i reši problem.
Prvi korak je da se ukloni anti-algin boja i dođe do samog plika. Sledeći korak je da se otvori plik i da iz njega izvuče višak vode. Možete naići na delove gde ne vidite plik ali vidite vodu, kao da plače iz Gelcoat-a.Uzmite manji nož i otvorite plikove i ostružite sve plikove i delove koji "plaču" sve do tvrdog i zdravog dela fiberglasa. Kada budete otvorili plikove bićete nagrađeni veoma prepoznadljivom aromom koja je nastala od pokvarenih ostataka (zapamtite da voda može prodreti i sa unutrašnje strane, pobrinite se da je sve suvo i iznutra). Kada su svi plikovi izravnati sa zdravom površinom i celokupni napadnuti deo izložen, ostaviti da se osuši što je moguće duže. To može potrajati mesec, dva pa čak i duže. Starija plovila, plovila na hladnom, otvorenom, vlažnom vazduhu se duže suše od novih plovila i onih koji su u zatvorenom, suvom i toplom vazduhu.

plikovi-osmoza-plovila-s3  plikovi-osmoza-plovila-s1
Dobra tehnika za ispitivanje vlažnosti korita je da se zalepi čista plastična folija veličine otprilike 30kvcm preko čiste površine korita. Pobrinite se da su sve ivice dobro zalepljene za trup. Nakon 24 sata proverite da vidite ima li kondenzacije ispod plastične folije. Ukoliko ima kondenzacije potrebno je još vremena da se suši a ako nema možete nastaviti sa radovima. Različitim ventilacijama i kaloriferima možete ubrzati proces sušenja ali budite veoma oprezni i uz obavezan nadzor.

Postoji dosta dostupnih proizvoda za popravku plikova na koritu. Ukoliko planirate da ovaj posao obavite sami, raspitajte se kod nekoga ko je već imao ovaj problem i šta vam od proizvoda na tržištu može preporučiti. Veoma je važno da se pažljivo pridržavate uputstva. Kada su svi plikovi i napadnuti delovi izloženi i osušeni, popunite ih sa epoxy ili odgovarajućim materijalom koji ste odabrali. Kada se i ovo osuši dobro ošmirglajte površinu tako da nema reljefnih razlika i spremite je za farbanje anti-algin bojom.
Kako možete da sprečite nastajanje plikova?

Prvo i osnovno je da se potrudite da vam korito bude što je moguće više vodootporno. Neki brodari preporučiju da se celokuno korito premaže slojem dobrog epoxy premaza. Vama može oduzeti dosta vremena i poprilično košta ali smanjuje mogućnost da vaš ljubimac dobije "boginje".
Plikovi su jedan od čestih razloga zašto potencijalni kupci plovila odustaju ili pak daju značajno niže ponude od tražene cene. Popravkom plikova kada se pojave ili preduzimanjem koraka da se spreči izbijanje istih možete povećati prodajnu cenu vašeg čamca.

travel market

garmin

 

rinus-logo

gros inox

 

rinus-logo

 

narval logo teget