Arhiva članaka

vida reklama

Krenula Štuka!!

Proteklu nedelju obeležili su sjajni ulovi štuke, pored koje su hvatani i smudj, šaran i bela riba, a ponegde je proradio i som. 

Krenula Stuka!!

 

Nemanja Došen iz Apatina kaže da nabujala Drava otežava ribolov na Dunavu, pa su se ulovi sveli na poneku štuku i šarana. Na Velikom bačkom kanalu u blizini Sivca i Malog Stapara varaličari love štuku, dok dubinkaši na hranjenim mestima i dalje dobijaju amura. Dobri ulovi štuke registrovani su i na kanalima u okolini Silbaša, Bačkog Petrovca i ostalih mesta u tom delu Bačke.Štuka i bela riba hvatane su na terenima u Koviljskom ritu, pogotovo na Šlajzu. Sladjan Milenković iz Titela kaže da Tisa ponovo nadolazi, pa je ulova štuke i bele ribe bilo jedino na Begeju. „Tigrica" se sve bolje lovi i na jezeru Joca kod Belog Blata.Od Tibora Mesaroša iz Vršca saznajemo da se na kanalu DTD dobro hvataju grabljivice. Najaktivnija je štuka, koja se lovi i na većini zatvorenih voda u južnom Banatu, kao što su mrtvaje Karaša, Vršački ritovi, Belocrkvanska jezera itd.

U znaku grabljivica

Ivan Milovanović iz Smedereva kaže da se na Dunavu najuspešnije love štuka i bela riba, dok se smudj, som i šaran nešto redje javljaju. Smudj je bolje radio u blizini ušća Velike Morave i Kostolca, gde je bilo i ulova soma i šarana. Od Kostolca do Rama najbolje grize babuška, pored koje se hvataju i šaran, smudj i štuka. „Tigrica" je radila i na Kostolačkom dunavcu i Toploj Mlavi, gde smo registrovali i aktivnost sitne bele ribe, kažu u požarevačkoj prodavnici „Kod dva soma".Vesti o sjajnim ulovima štuke stižu i sa revira oko Velikog Gradišta, naročito iz zimovnika i sa Dunava kod Požežena. U samom gradu se hvatao i smudj, a kod Golupca padne pokoji som, javlja Zoran Perić iz prodavnice „Lov i ribolov" i dodaje da na Srebrnom jezero odlično radi krupna deverika.Na Velikoj Moravi kod Ljubičeva grizu bela riba i šaran, dok je na uzvodnim terenima bilo i ulova mrene, bucova i soma.

Bogato na jugu

Riba i dalje slabo radi na Gružanskom jezeru. I na Ćelijama je prilično mršavo, a znatno bolje rezultate beležimo na Zapadnoj Moravi. Dragan Zdravković iz Kraljeva javlja da je na toj reci ponovo proradio som, a krenula je i krupna mrena. Varaličari još dobijaju bucova, pored kojeg se sve češće javlja i štuka, kako na Moravi, tako i na stajaćicama u okolini Kraljeva, Vrnjačke Banje i Trstenika.Skobalj „porcijaš„ peca se na Ibru, mada se na području Raške lovi i krupna mrena, saznajemo od Radojice Popovića.Kod Šapca na Savi nema pecanja zbog porasta vodostaja, javlja Dragiša Andrić Mele.Uhvacen Som!

Brkići uhvatili orijaša

Predrag i Ružica Brkić, poznati ribolovci iz Dedine kraj Kruševca, uhvatili su pre nekoliko dana soma teškog pedeset kilograma i dugačkog 170 centimetara! Ovaj sjajan ulov ostvaren je na Zapadnoj Moravi kod Makrešana, u blizini Predragovog splava kraj kojeg ovaj par redovno peca „brku" i šarana. Orijaša koji je udario na vobler „vidra" supružnici su savladali 40 minuta kasnije, varaličarcem težine bacanja 80 grama, mašinicom „dam" i pletenicom od 0,20 milimetara.

 

Na Zvorničkom jezeru najaktuelnije je varaličarenje štuke, dok se na Drini hvata krupan skobalj. U bajinobaštanskom „Belviju" kažu da je odličnih ulova bilo na lokalitetima Gvozdac, Okletac i Crvica.Riba odlično radi i na jugu Srbije. Bratislav Kodalović iz Leskovca javlja da se mrena najbolje lovi na Južnoj Moravi kod Bogojevca, Lokošnice i u Grdeličkoj klisuri. Na području lokošničkih mostova, uliva Puste reke i Prileca uhvaćeno je pedesetak somova do šest kilograma, a hvataju se i skobalj i šljivar. Na Barju je bilo ulova smudja i sitne bele ribe, dok se na Brestovačkom jezeru javljaju som i šaran.

Izvor   pressonline.rs

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

travel market

garmin

 

rinus-logo

gros inox

 

rinus-logo

 

narval logo teget