Arhiva članaka

vida reklama

Za nevericu!Padala kiša riba!

Kiša riba dva dana padala u pustinjskom gradu 

Kiša riba

U pustinjskom gradiću u Australiji udaljenog preko 500 kilometara od najbliže reke, dva dana su sa neba padale ribe, prenosi “Telegraf”. 

Stanovnici gradića Lajamanu prisustvovali su neobičnom fenomenu kada su iz kišnih oblaka na tlo padale male blede ribe, od kojih su mnoge bile još uvek žive.

Australijski meteorolozi smatraju da su ribe, jedna vrsta grgeča sa svetlucavim krljuštima, bile usisane iz reke za vreme oluje, a zatim poput kiše pale na grad.

“Oluja je mogla da ribu podigne do 15 kilometara u vazduh. Riba bi se zatim najčešće smrzla, a posle nekog vremena pala na zemlju”, rekao je Mark Kersmejkers, stručnjak iz Australijskog biroa za meteorologiju.

Lajamanu se nalazi na obodu pustinje Tanami, daleko od morske obale i jezera. Za vreme tornada, nije neuobičajeno da ribe padaju s neba, jer snažan vetar usisa vodu, a s njom i ribe, ali ta dva dana nigde u okolini nije bilo nevremena.

"Ovo je zaista neobjašnjivo, jer već danima nigde nije bilo ne samo tornada, već ni snažnijih vetrova", rekao je Ešli Paterson iz lokalnog meteorološkog instituta.

Ovo je treći put za trideset godina da sa neba nad zabačenim gradićem Lajamanu, koji ima samo 669 stanovnika, padaju ribe. To se prethodno desilo 1974. i 2004. godine.

 

 

 

 

travel market

garmin

 

rinus-logo

gros inox

 

rinus-logo

 

narval logo teget