Naslovna

R I N U S  PORTAL JE  POSVEĆEN SVIM LJUDIMA KOJI VOLE DA SVOJE SLOBODNO VREME PROVODE NA VODI ILI PORED NJE. SVIMA VAMA KOJI PLOVITE , PECATE ( ILI ŽELITE DA POČNETE ) ŽELIMO SRDAČNU DOBRODOŠLICU !  

BAVIMO SE PROMOCIJOM RIBOLOVA I NAUTIKE , RIBOLOVNIM I NAUTIČKIM TURIZMOM , EKOLOGIJOM I EDUKACIJOM MLADIH...   

INFO CENTAR

honda

zimovnik narval

vida reklama

Na Adi Huji obeležen Dan Dunava

Centralnom proslavnom na Adi Huji u Beogradu u subotu 30 juna je obeležen Međunarodni dan Dunava.

dan-dunava2-2012

Prema rečima organizatora, Ada Huja kao mesto održavanja proslave odabrano je kako bi bio obeležen početak radova na revitalizaciji ovog, ekološki ugroženog dela Dunava.

 

"Mi, koji živimo na obalama Dunava treba da se ponašamo tako da ne ugrožavamo život budućih generacija", rekao je direktor Republičke direkcije za vode Aleksandar Prodanović.

On je podsetio da se najveći i "ekonomski najjači" gradovi u Srbiji nalaze upravo na Dunavu, čijem slivu pripada oko 92 procenta zemlje.

 

dan-dunava-2012 dan-dunava1-2012

"Dunav je krvotok zemalja kroz koje protiče i obaveza je Srbije, kao potpisnice međunarodnih obaveza da ga zaštiti. Ja sam se uverio da vaša zemlja svake godine napreduje u zaštiti ove bitne evropske reke", kazao je na generalni sekretar Evropske komisije za Dunav Filip Veler.

Prema njegovim rečima, Dunav ima poseban ekološki značaj ne samo za zemlje kroz koje prolazi, već za celokupnu Evropu.

Načelnica Odeljenja za planove i projekte u oblasti zaštite životne sredine grada Beograda Nataša Đokić najavila je da će na Adi Huji, nizom projekata biti izmenjena ekološka situacija ovog dela Dunava, koja kako tvrdi, trenutno nije pozitivna.

Posetioce proslave, koji su zahvaljujući propagandnom materijalu mnogih nevladinih organizacija, mogli da se bolje upoznaju sa ekologijom, zabavljali su dečji horovi, Minja Subota, Leontina, inspektor Blaža kao i mnogi drugi.

 

 

izvor - b92.net , foto - Beta

travel market

garmin

 

rinus-logo

gros inox

 

rinus-logo

 

narval logo teget