Naslovna

R I N U S  PORTAL JE  POSVEĆEN SVIM LJUDIMA KOJI VOLE DA SVOJE SLOBODNO VREME PROVODE NA VODI ILI PORED NJE. SVIMA VAMA KOJI PLOVITE , PECATE ( ILI ŽELITE DA POČNETE ) ŽELIMO SRDAČNU DOBRODOŠLICU !  

BAVIMO SE PROMOCIJOM RIBOLOVA I NAUTIKE , RIBOLOVNIM I NAUTIČKIM TURIZMOM , EKOLOGIJOM I EDUKACIJOM MLADIH...   

INFO CENTAR

honda

zimovnik narval

vida reklama

Pomor ribe na reci Rasini !

Uginulo je nekoliko hiljada komada potocne pastrmke,mrene i drugih vrsta riba.

pomor-ribe-rasina 

Ribočuvarska služba Rasine plus pronašla je 12.06.2012 godine uginulu ribu u Rasini. Prikupljeno je preko 300 komada potočne pastrmke i potočne mrene a veći deo ribočuvari nisu uspeli da prikupe zbog nepristupačnog terena. Po slobodnoj proceni uginulo je nekoliko hiljada komada ribe. Uginula riba se nalazila u virovima nekoliko kilometara niz reku. 

pomor-ribe-rasina1  

 Ribočuvarska služba Rasine o tome je obavestila sve nadležne inspekcijske službe, agencija za zaštitu životne sredine uzela je uzorke vode.

Vladimir Stakić,urednik novina Ribolov dao je svoj komentar: Pretpostavljam da možemo da očekujemo da kao i obično krivac bude pronađen ukoliko je otrov iz nekog industrijskog pogona čiji vlasnik i članovi upravnog odbora nisu u dobrim odnosima sa lokalnim i republičkim vlastima. U suprotnom slučaju poješće vuk magarca za tili čas!

Iz Ribočuvarske službe Kruševac na ovo odgovaraju da se nadaju da ovoga puta to neće biti slučaj.Bilo je u svim novinama,na RTS-u, B92 i RTK. Inspekciju smo vodili kod svih potencijalnih zagađivača u Mitrovom Polju a policija vrši istragu po službenoj dužnosti zbog visine nanete štete, pošto se radi i o krivičnoj odgovornosti. Ono što je sigurno mi nećemo da stanemo dok se ne utvrdi ko je odgovoran.Najbitnije je da to prestane da se dešava u budućnosti pošto je u Mitrovom Polju to postala praksa.

travel market

garmin

 

rinus-logo

gros inox

 

rinus-logo

 

narval logo teget